Младоженец избегал од венчавка поради бизарна причина

Индиец ја откажа својата свадба затоа што нејзиното сиромашно семејство организирало да има само вегетаријански закуски на трпезата, пишува порталот „Аутлук“.

img

Свадбената церемонија требало да се одржи во Кулхеди, во сојузната држава Утар-Прадеш. По изненадувачкото исчезнување на младоженецот, се случило уште нешто (не)очекувано. Непријатната ситуација ја „спасил“ еден од гостите, кој веднаш ја искористил истата и и предложил брак на невестата, којашто пак, фатена во небрано, прифатила.

Наглиот скок на цената на месото во оваа индиска сојузна држава е поврзан со забраната на нелегалните кланици, коишто се главни снабдувачи на месо на пазарот.

Објавено среда, 10 мај 2017 12:55:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести