Сите го правиме ова а таа навика може да не убие

Одри Коп од Филаделфија забележа голем оток на нејзината рака, поради кој мораше итно да се оперира. Излезе дека добила сериозна инфекција поради стегач за коса, кој го носела на нејзината рака.

img

Одри Коп од Филаделфија забележа голем оток на нејзината рака, поради кој мораше итно да се оперира. Излезе дека добила сериозна инфекција поради стегач за коса, кој го носела на нејзината рака.

Таа имала мала исекотина на зглобот од раката и бактеријата која се наоѓала на ластикот, навлегла во нејзиното тело. После некое време, се појавило црвенило кое почнало да расте и да се шири. Пиела и антибиотик, по што ситуацијата се влошила.

Стегачот за коса во себе криел бактерија, која пак ја инфицирала нејзината рака преку порите и фоликулите од влакненцата на раката.

Одри заминала под нож, а доколку не се интервенирало на време, бактеријата би можела да навлезе во нејзиниот крвоток и да доведе до кома.

Објавено вторник, 09 мај 2017 12:05:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести