Пет проверки кои може да ви го спасат животот а може да ги направите дома!

Доколку забележите промена време е да барате стручно мислење. 

img

Бенки 

Не треба да се гледаат како украс, може да бидат многу опасни. Проверете ја кожата и промените на неа. Еднаш годишно треба да посетите лекар за да ја контролирате нивната состојба. 

Коса

Доколку забележите дека на некои места косата ви е оретчена и тоа брзо се случило мора да посетите лекар. Може да ви недостига витамин А. 

Урина

Бојата го открива нивото на хидратација. 

Кожата на половите органи

Може да направите со помош на огледало. Ако има промени мора да реагирате на време. 

Евиденција на менструалниот циклус

Нередовност укажува на сериозни проблеми.

Објавено среда, 03 мај 2017 11:50:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести