Овој онколог откри 9 ужасни работи кои упорно се криеја досега од нас со цел. Време е да ја знаете вистината!

Д-р Марти Макари е хирург - онколог, кој работел и во ОН. Тој не запира да делува и да прави сѐ што е можно за наметнување и почитување на транспарентност во областа на здравството.

img

Марти Макари работел како хирург - онколог во една од најдобрите болници во САД. Тој најдобро може да сведочи за извонредните можности на современата медицина.

Но, освен тоа, докторот станал сведок на монструозните грешки од страна на хирурзите - предозирање со лекови, грешни дијагнози, заборавени тампони во раните и што ли уште не.

Вистината и само вистината - 9 застрашувачки признанија на практикантот хирург - онколог

Сметате дека модерната медицина ги достигналa висините и прави чуда? Пред да го помислите тоа прочитајте ги овие 9 застрашувачки признанија на практикантот хирург - онколог Марти Макари. Овие 9 факти тешко дека ќе го променат вашиот живот, но се надеваме дека ќе ги имате в предвид кога ќе ви биде потребно.

1. Истражувањата откриваат дека еден од секои четири пациенти е жртва на лекарска грешка.

2. Американските хирурзи погрешно оперираат пациенти 40 пати неделно.

3. Само еден кардиолог е отпуштен во врска со изјавата дека 25% од електрокардиограмите се погрешно протолкувани.

4. Здравствениот систем ги поттикнува лекарите да препишуваат непотребни процедури и лекови, а профитот на лекарите зависи од бројот на операциите извршени од нив.

Објавено вторник, 27 декември 2016 6:10:00
Напишано од виолетаПоследни вести