Опасно по живот: Во случај да ви застане коска во грлото, веднаш сторете го ова...

Дали  некогаш  ви  се случило да ви  се  заглави коска од риба во  грлото? Тоа знае често  да се случи и  затоа добро  е да внимавате кога јадете риба

img

Некогаш се случиме да не забележиме ковче бидејќи се многу ситни. Доколку  дојде до тоа  да ви се заглави коска во   грлото секако  посетете  доктор, немојте да се играте со тоа.

 Ова се некои  методи кои  можат  да ви помогнат  доколку  не можете  веднаш да   отидете на доктор:

Кашлица

Кашлицата инаку   е инстиктивна реакција и може да ви  помогне. Кашлајте и  можно  е  на тој начин да ја исфрлите коската.

Маслиново масло

Лажица маслиново масло може да ви  биде од помош, секако, доколку сте голтнале коска.

Банана

Ставете малку  банана во устата додека не стане влажна, а потоа голтнете ја.

Побарајте  медицинска  помош

Иако може ова ви  се чини  безопасно, би требало  да побарате медицинска помош бидејќи на тој начин успешно ќе ја отстраните коската од грлото.

Објавено петок, 28 април 2017 03:43:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести