Не е хируршки зафат, а ефектите се исти како кај липосукција

Липосукциската исхрана не подразбира агресивни мерки кои вклучуваат гладување. Таа се разликува индивидуално, а базирана е воглавно на намирници од протеинско потекло.

img

Појадокот се базира на внес на вода во организмот и тоа на празен стомак, вклучувајќи и лимон без шеќер. Оваа диета подразбира лесен појадок чија основа се протеините.

Ручекот би требало да биде малку пообилен, а нутриционистите препорачуваат внес на месо или риба.

Важно е да се напомене дека оваа диета се заснова, воглавно на протеинска храна – месо во комбинација со сезонски салати.

Ќе ве изненади овој сегмент: Во липосукциската диета вечерата е најважен, а со тоа и најобилен оброк. Можете да изедете и до 200 гр месо и поголема количина салата.

Напомона: Оваа диета не поддржува свинско месо!

Објавено недела, 30 април 2017 06:34:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести