Намалете го стресот за само 5 минути со помош на оваа техника

Вежбите за дишење, познати како Sudarshan Kriya јога претставуваат специфична колекција на техники за дишење кои ја намалуваат анксиозноста дури за 44% во текот на 6 месеци.

img

Постои една кратка вежба која го има истиот ефект, а потребни ви се само 5 минути за да ја примените.

Како да ја  примените?

Притиснете и затворете ја десната ноздрва со палецот. Вдишете и издишете со левата ноздрва, а потоа со показалецот притиснете ја левата ноздрва и вдишете и издишете преку десната ноздрва.

Со наизменично притискање на десната и левата ноздрва, повторувајте ја вежбата цели 5 минути.

Ако ја практикувате оваа вежба секојдневно, ќе се чувствувате подобро.

Објавено понеделник, 13 ноември 2017 01:40:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести