Миењето садови на рака е ШТЕТНО - Еве зошто!

Кога ги миеме садовите рачно, температурата не е толку висока да ги уништи сите бактерии.

img

Повеќето луѓе кои имаат машини за миење садови, прво рачно ги мијат тврдокорните нечистотии, но тоа е беспотребно, и залудно губите време. Еве зошто е тоа така:

Кога ги миеме садовите рачно, температурата не е толку висока да ги уништи сите бактерии.

Исто така, познато е дека сунѓерите се легло на бактерии.

Затоа, ако имате можност земете машина која на соодветна температура ги уништува сите бактерии и ги отстранува нечистотиите.

Објавено петок, 30 декември 2016 10:55:00
Напишано од ЕленаПоследни вести