Како никогаш да не се штитите од ладното

Докторите предупредуваат дека во ниеден случај против ладното време не треба да се борите со алхохол.

img

Ниските температури влијаат лошо и на старите и на младите . Дури и на они со атлетска градба.

 

Крвоток – во зима крвните жиле се стеснуваат а со самото тоа нема доволен проток на крвта и топлина на телото.

 

Зимата не ја сака ни срцето , ако земеме дека срцето е нашиот мотор , во срцето исто така се стеснуваат жилите и тоа не може нормално да функционира.

 

Многу ладен воздух не сакаат ни белите дробови , бидејќи кога вдишуваат многу ладен воздух се стеснува нивното ткиво за да се заштити од она што им смета.

 

Кожата иисто така не го сака ладното поради тоа што крвни жили се собираат и нема доволно топлина во телото па заради тоа кожата која е прва на удар може на  многу ниски темератури  за кратко време да почне да се смрзнува

 

Иако многумина сакаат ова да го решат со алхохол кои докажано ги шири крвните жлезди тоа сепак не е правилно. Иако на краток  рок алхохолот навистина не затоплува за брзо време пак ќе ни стане ладно.

 

Наша препорака е да пиете топли напивки како чај и супи , топло да се облечете и да уживате во зимата.

 

Објавено понеделник, 09 јануари 2017 04:46:00
Напишано од виолетаПоследни вести