Сите ја правиме ОВАА ГРЕШКА кога нанесуваме регенератор за коса!

Поголемиот број девојки при миењето на коса најпрво нанесуваат шампон, а на крај регенератор.

img

Но, малкумина знаат дека подобро е редоследот да е обратен.

Жените би требало да ја мијат косата така што прво ќе нанесат регенератор, ќе ја исплакнат, па потоа ќе ја измијат косата со шампон.

На овој начин косата ќе добие волумен. Истовремено регенераторот ќе овозможи подобро делување на шампонот, а косата ќе биде помека.

Објавено вторник, 09 мај 2017 02:22:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести