Никогаш не ги ставајте овие работи на лицето! Број 3 ќе ве шокира

Производите за нега  на кожата можат да направат  чудо за вас  зависно од типот на кожата која ја имате, но  овде  наведуваме некои  кои  никогаш не смеете да  ги ставите на лицето

img

Паста за заби

Повеќето  луѓе ширум светот  применуваат паста за заби на кожата, главно  за сушење на акните. Сепак тоа ја иритира кожата во мера што може да предизвика  изгореници  или  дури  да остави  белези.

Лосион за тело

Кожата на телото  е подебела  и поотпорна од лицето. Со оглед на тоа лосионите за тело повеќе го ароматизираат  лицето отколку   што  го  влажнат.

Топла вода

Премногу топла купка  може да го  омекне и  да го нападне  штитот на кожата. Тоа може да доведе до  влага и  сувост.

Објавено петок, 16 декември 2016 04:56:00
Напишано од виолетаПоследни вести