Најевтиниот и најефикасниот начин за ослободување од целуитот

Станува збор за механичка масажа која помага во акумулација на вода во телото, односно го ослободува телото од вишокот на течност и така се распаѓа целулитот. Со тоа, ја затегнувате самата кожата.

img

Тоа се прави на следниов начин:

Треба да стекнете навика со секојдневни масажа на критични области на телото околу 15 минути, на пример, додека лежите на каучот и ја гледате омилена серија. Нанесете малку масло на кожата (тоа е подобро отколку крем, бидејќи тоа не се апсорбира толку брзо), и масирајте во кружни движења со прстите и дланките. Сами ќе одредите колкав притисок ви одговара и како се чуствувате вие најудобно.

Осигурајте се дека кожата не ја притиска премногу тешко затоа што може да ви се појават модрици, и да ја оштетите самата кожа. Со масажата, можете лесно да ја штипкате кожата, а тоа помага да се забрза циркулацијата.

И запомнете, ако имате повеќе од 15 минути за масажа на критични области, целулит ќе исчезне уште побрзо и ќе биде подготвени да го покажете гордо вашето тело во бикини.

Објавено понеделник, 12 јуни 2017 06:30:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести