Косата веќе нема да ви се масти ако го користите шампонот на правилен начин

Стручњаците советуваат да не  го ставате шампонот на косата без претходно добро  да ја намокрите бидејќи колку повееќе ја мокрите толку помалку шампон ќе ви треба.

 

img

Потоа трлајте мијте ја косата најмногу во корените затоа што таму е најмрсна а на крајот исплавете ја со најладна вода што можете  да поднесте  затоа што така косата станува помека.

Ако вашата коса е оштетена користете препарати со куатерниум или центримонум или едноставно купете шампон за оштетена коса.

Објавено недела, 08 јануари 2017 02:43:00
Напишано од виолетаПоследни вести