Доматот подмладува и го штити вашето здравје

Оваа намирница е многу лековитa и поради ниската калорична вредност е посакувана кај многу диети за слабеење.

img

Доматот е семоќна намирница за која не сте знаеле многу…

Доматот, зеленчук кој всушност е овошје, е богат со разни нутриенти, а може да се јаде и подготвува на повеќе начини.

Оваа намирница е многу лековитa и поради ниската калорична вредност е посакувана кај многу диети за слабеење.

Доматот го зајакнува имуниетот и е добар против инфекции.

Покрај тоа, се препорачува како идеален природен лек против астма и кардиоваскуларни заболувања.

Некои истражувања покажале дека доматот е најделотворен како сок, спречува тромбоза и го забрзува метаболизмот.

Благодарение на ликопенот, оваа билка се вбројува и во борците против канцерогени болести.

 

Објавено среда, 14 јуни 2017 02:24:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести