Трик како да се ослободите од дамките од пенкало на алиштата

Дамките од пенкало и фломастер можат да се исчистат потребно ви е само малку трпени вода и денатуриран алхохол.

img

Ако алиштата сте ги извалкале со фломастер и пенкало не разочарувајјте се . Секогаш има спас.

Прво натопете памукче со денатурираниот алхохол и трлајте на самата флека,па избришете ја влагата , немојте премногу да трлате . Потоа исперете со ладна вода , ако дамката сеуште стои повторно нанесете  алхохол со памукчето .

Ако ова не ви успее пробајте со избелувач  но , проверете на етикетата дали тоа смее да се користи на конкретниот материјал.

 

Објавено понеделник, 09 јануари 2017 05:17:00
Напишано од виолетаПоследни вести