Носителите на овие крвни групи се најздрави

Се повеќе излегуваат сознанија дека крвната група навистина има големо влијание на целокупното здравје.

img

Носителите на поедини крвни групи имаат поголеми шанси да се изборат со различни болести и инфекции во својот организам, а во однос на тоа најдобро поминуваат носителите на крвната група 0.

Поради отпорноста на организмот на болестите, луѓето кои имаат крвна група 0 живеат најдолго.

Едена од најголемите причини зошто е тоа така е поради тоа што крвната група 0 содржи малку молекули кои предизвикуваат згрутчување на крвта, а мозочниот удар и срцевиот го предизвикува баш тоа, лошата коагулација на крвта.

Што се однесува до тоа која крвна група е најслаба, тоа е тешко да се одреди, иако експертите велат дека тоа е крвната група А, бидејќи оваа крвна група е најмалку отпорна на маларија.

Објавено понеделник, 13 ноември 2017 06:20:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести