Кои се највисоки луѓе во светот?

Според истражување на Американскиот совет за наука и здравје, највисоки луѓе во светот се Херцеговците.

img

Претходните истражувања на највисоко место ги ставаа Холанѓаните, но со најновото предводено од Павел Грасгрубер од чешкиот Масариков универзитет, се покажало дека во некои делови на БиХ мажите се уште повисоки.

Во анализата се вели дека во Херцеговина просечната висина на мажите е 1,84 метри.

Објавено петок, 14 април 2017 05:16:00
Напишано од ВиолетаПоследни вести