Имате испукани капилари? Лекот е во вашата кујна!

Испуканите капилари се непријатни и претставуваат една неубава појава под кожата, која не само што изгледа грдо, туку и прави други последици, за ние да се чувствуваме неугодно и не тера секогаш да носиме повеќе облека.Жените најдобро знаат што е тоа.

img

За среќа, постојат неколку начини да се ослободите од нив со помош на состојки кои ги имате дома.

Првиот начин е од млади домати, кои мора да се исечат на мали парчиња и да се наредат  на местото каде што имате испукани капилари. Обрнете поголемо внимание да користете млади домати а не зрели.

Младите домати e потребно да се држат 2-3 минути, а потоа да се премачката со некоја хидрадантна крема . Постапката треба да се повтори во наредните 10 дена и тогаш сите испукани капилари треба ќе исчезнат.

Друг начин е да користите јаболков оцет, кој ќе се нанесе на места со проширени капилари. Потребно е по 3 пати на ден се нанесува оцет и така во следните 3-4 недели. Бидете внимателни со јаболков оцет, да не се става во чувствителните области, бидејќи тоа може да ја иритира кожата.

Објавено вторник, 22 ноември 2016 08:00:00
Напишано од ЕленаПоследни вести