Совршен лек: Го намалува крвниот притисок, се бори против тумори и го чисти црниот дроб!

Цвеклото  е многу  важно бидејќи  поседува многу  хранливи состојки, а тоа му  овозможува да лечи многу болести. 

img

Многумина го препорачуваат бидејќи помага во  обработка на токсините, а тоа значи  дека на тој  начин цвеклото ги лечи  болестите на црниот дроб.

Освен тоа, помага во  лечење на кардиоваскуларните болести и го  намалува крвниот притисок. Истражување во  Лондон покажало дека само  една чаша   сок од цвекло дневно, го намалува високиот крвен притисок.

Друго истражување покажало  дека само  6 часа по внесот на  сокот од цвекло, крвниот притисок  се нормализира.

Цвеклото  го  јакне нашиот организам    и  ја зголемува издржливоста, а тоа има влијание на намалувањето на растот на туморот и  неговото лечење. Во случај на рак на дојка и  простата, се намалува растот на туморот и  до  12.5%. 

Објавено недела, 09 октомври 2016 03:16:00
Напишано од ЕленаЗдравје:Најчитани

Последни вести