Нов доказ дека циметот е одличен за здравјето

Циметот во исхраната и те како е корисен, потврдува ново австралијско истражување, според кое, тој зачин ја намалува температурата на желудникот и помага во  варењето.

img

Австралијските научници од универзитет во Мелбурн, спровеле истражување кај варењето на свињи, со помош на капсула која реагира на гасовите.

Според резултатите од истражувањето, циметот во исхраната кај животните го намалило нивото на јаглен-диоксид во желудникот, и на тој наќин ги ладел нивните тела.

Целокупното здравје на свињите се подобрило.

Циметот исто така ги штител ѕидовите на желудникот и тенкото црево на животните.

Објавено петок, 25 ноември 2016 09:29:00
Напишано од MajaЗдравје:Најчитани

Последни вести