Најпопуларниот тренд во 2017 година ќе биде флекситаријанизам?

Според предвидувањата на компанијата „Whole  Foods“, најпоуларниот тренд  во исхраната  следната година ќе биде флекситаријанизам.

img

Се работи  за диета која претежно се заснова на вес на билки, со  повремена конзумација  на мали количини месо. Се работи  алтернатива на вегетаријанство и  веганство, која се појавила како последица на развојот  на  социјалната свест за етичките прашања врзани  за конзумацијата  на месо и  за потребата за заштита  на животната средина.

Експертите исто така веруваат дека паста без брашно, како и  кокосов шеќер  и  брашно во иднина ќе  бидат се попопуларни.

Објавено вторник, 13 декември 2016 05:28:00
Напишано од виолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести