Изедете 6 чешниња печен лук и гледајте што се случува во вашето тело во рок од 24 часа!

Кога јадете лук, неговата моќ е толку силна што дури и после 24 часа нашето тело реагира на оваа моќна храна, во диетите за слабеење или како природен лек припремен за лечење за одредеени болести.

img

Што се случува во вашето тело кога јадете печен лук?

1 час: Во првиот час лукот се вари во желудникот и станува храна за телото.

2-4 часа: Помага во борбата против слободни радикали и постоечките ќелии на ракот во нашето тело.

4-6 часа: Метаболизмот на организмот почнува да ја гледа предноста на лукот и активира процес за отстранување на вишокот течност и го согорува потхранувањето на мастите во организмот.

6-7 часа: Анти-бактериски својства на лукот, после патувањето во крвотокот почнува да врши функција против бактериите во организмот.

6-10 часа: Во овој период хранливите материи веќе ја одиграле својата улога во ќелиското ниво, штити од оксидација.

10-24 часа: Откако ќе се свари (во првиот час), лукот во вашето тело почнува процес на длабинско чистење, вклучувајќи ги следните процеси:

Објавено петок, 21 октомври 2016 9:00:00
Напишано од ЕленаЗдравје:Најчитани

Последни вести