Исфрлила само една намирница од исхраната, а не е леб, се преполовила

Дали сте знаеле дека лажица масло содржи 120 калории? Една шолја тогаш треба да има околу 2000 калории. А, сега сетете се колку масло искористивте за денешниот ручек. И понатаму велите дека вие се дебелеете само од воздух?

img

Всушност станува збор за масло, кое сега може да го исфрлите од кујната и да ја пржите храната на поздрав начин.

Нутриционистката Жулијана Хевер, вели дека постои начин храната да се подготви без масло.

Таа го исфрлила маслото од исхраната целосно и тогаш открила дека не е неопходно, дури и кога ја пржиме храната.

-Мислев дека нема да можам, но се изненадив. Голем број од зеленчукот може да се пропржи без масло, бидејќи испушта сопствени сокови или вода. Маслото не ни е потребно. Ако се прашувате дали зеленчукот некогаш ми се залепил за тавата, ќе ви кажам дека се случило тоа, но јас додавам вода и продолжувам да готвам - навела Ана.

По два месеци забележала видливи резултати. Најпрво стомакот почнал полека да ѝ се намалува, а со текот на времето разликата станала поголема.

Објавено петок, 10 ноември 2017 10:56:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести