Зошто е добро да појадувате сладолед

Како ви звучи сладолед за појадок

img

Јапонските научници откриле како еден од омилените прехранбени производи ја подобрува будноста и менталните перформанси кај луѓето. Тие ги приложуваат и своите докази од ова тврдење.

Испитаниците морале да јадат сладолед веднаш по будењето, а потоа да го вежбаат својот мозок на компјутерска програма. Се покажало дека кај оние кои консумирале сладолед, била забележана позабрзана реакција.

Така, била забележана и поголема будност, која немала преголема поврзаност со студенилото на сладоледот.

Објавено четврток, 15 јуни 2017 12:44:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести