Ве чуваат во текот на зимата : Петте најдобри продукти

 Освен свежото овошје за јакнење на имунитетот помагаат и овие продукти

img

Кефир

 

Овој ферминиран млечен производ содржи oлигосахариди , врста на сложени јагленхидрати кои ги хранат корисните  бактерии и го зајакнуваат имнутитетот на желудникот, кефирот треба да се чива на ладно место затоа што е осетлив на високи темератури.

 

Кисела желка

 

Киселата желка е еден од главните  извори на витамин Ц . Со оглед на тоа дека настанува во процес на ферментирање , пун е со здрави бактерии и го штити организамот од болести.

 

Артишок 

 

 Артишок е одлична замена за пробиотик . Содржи неварливи хранливи материии кои ги хранат корисните бактерии во дигестивниот систем и ја зајакнуваат здравствената состојба на организмите.

 

Банана

 

Бананите се одличен извор на калциум и магнезиум , овие минерали се важни за телото во состојба на стрес м исрпеност и умор , па се добриза јакнење имунитет во зима.

  Комбуха

 Овој чај е богат со Б витамин кој ја дава потребната енергија во зимските месеци , и е одлична алтернатива за газираните сокови . Конзумирањето на оваа течност не се препорачува за луше кои имаат проблеми со желудникот.


Објавено недела, 08 јануари 2017 03:08:00
Напишано од виолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести