Спречете ја појавата на грипот!

Вака најлесно ќе ја одржувате хигиената на места каде што има најмногу вируси

img

  1. Четка за заби – подложна е наа многу бактерии и вируси па најдобро е да ја менувате на 3-4 месеци.
  2. Подлога за вежбање – често вежбаме боси па честичките од бодот ги нанесуваме на неа , затоа почесто перете ја /
  3. Накит – во хиругија има правило пред операција целиот накит да се отстрани освен среброто кое во најголем дел од случаевите останува стерилно.
  4. Перница – сигурно редовно ја перете постелнината ама не и перницата а токму таа извор на голем број зарази како дома така и во болниците.
  5. Животен стил – сите работи во канцеларија имаат бактерии , исто така овде спаѓа и личната хигиена на секој од нас

Објавено понеделник, 09 јануари 2017 03:48:00
Напишано од виолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести