Совет од руски доктор за зајакнување на имунитетот за само 15 секунди

Професор доктор Сергеј Бубновскиј познат московски специјалист за кинезитерапија, препорачува едноставен метод за зајакнување на имунтетот.

img

Секоја вечер кога ќе се вратите дома, после напорниот ден, ставете во лавор или вода 10-15 сантиметри потполно ладна вода. Никако не додавајте топла вода! Влезете боси во кадата и тапкајте со стапалата по ладната вода само 10-15 секунди!

После тоа излезете од кадата и избришете ги нозете со фротирна крпа и облечете волнени чорапи. Тоа правете го секоја вечер и така ќе го зајакнете имунитетот.

Ако веќе имате настинка тоа е причина плус да го зајакнете имунитетот. Во тој случај тапкајте со боси нозе по ладна вода на секои четири часа. Без страв дека ќе ја загрозите вашата состојба, напротив со ова ќе го зајакнете имунитетот, препорачува доктор Сергеј.

Објавено понеделник, 20 ноември 2017 10:06:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести