Почнете да го замрзнувате лимонот

Според некои последни научни истражувања се покажало дека лимонот превентивно го запира развојот на клетките на ракот, особено ракот на дојка.

img

Научниците нагласуваат дека лимоните не смеете да ги фрлате откако ќе го исцедите нивниот сок, особено не семките и неговата кора.

Кората од лимонот содржи 5 до 10 пати повеќе витамини, отколку самиот сок од лимон.

Тој помага при ослободувањето на телото од токсини, антибактерии, инфекции делува како антидепресив и одличен е во борбата против стресот и животните промени.

Сè што треба да направите е да го ставите во замрзнувач, целосен или пресечен на пола. По некое време извадете го и изрендајте го.

Со тоа ќе добиете нов вкус или ќе го надополните стариот, а покрај тоа ќе го зајакнете имунитетот и борбата со разни болести.

Објавено среда, 01 ноември 2017 03:35:00
Напишано од ВиолетаПијалоци:Најчитани

Последни вести