Овој производ го користат скоро сите жени, а го зголемува ризикот од рак на јајници!

Иако  интимното подрачје се чисти  само, 25 % од жените  и  покрај  предупредувањата  на гинеколозите користат  разни производи за тоа.

img

Докажано  е дека  токму  тие производи го  зголемуваат ризикот од рак на јајници.

Утврдено  е дека  жените кои  користат  други производи година дена  пред испитувањето, имаат  зголемен ризик за рак  на јајници.

Тие производи ја пореметуваат природната рамнотежа. Може да дојде до  размножување на штетни  бактерии и  да создадат инфекција и  да населат  бактерии во маката, јајцеводите и јајниците.

Многу  жени  не знаат  дека тоа може да биде штетно.

Објавено недела, 12 март 2017 06:22:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести