На која страна спиете: Откако ќе го дознаете ова, ќе спиете само на левата страна!

Спиењето  е неопходно  за сите  луѓе да работат  во  текот на својот живот, бидејќи  тоа е важно за телото  да се одмара и  дадава  максимум енергија. Луѓето кои  спијат  помалку  се обично уморни  и  лошо  расположени.

img

Иако звучи малку  чудно, спиењето на лева страна има многу  предности  за здравјето. На левата страна од телото  е доминатната страна на лимфниот систем. Повеќето  лимфни канали  се на левата страна. Преку нив се пренесуваат  протеините, глукозата и отпадните материјали кои  се прочистени од страна на  лимфните јазли и  се празнат  преку левата страна.

Желудникот и  панкреасот  се наоѓаат повеќе  кон левата  страна. Кога имате краток одмор на левата страна, и двата оргаи предизвикуваат  идеално и  ефикасно варење.

Спиењето на левата страна  овозможува подобра  елиминација на токсините.

Повеќе од 80 % од срцата  се на левата страна од телото. Кога спиете на левата страна, срцето полесно  ја пумпа крвта кон аортите.

Запомнете, магијата спие на левата страна. Побидете се да спиете  на лева страна и ќе се почувствувате многу подобро.

Објавено недела, 08 јануари 2017 10:56:00
Напишано од виолетаПијалоци:Најчитани

Последни вести