Домашен лек против кашлица

Секој имал можност да се сретне со постојана кашлица, што е многу непријатно, а со тоа и не спречува во секојдневните  работи. Во такви случаи, ние бараме било какво решение кое може да ни помогне да се ослободиме од таа кашлица.

img

Поголем дел од времето земаме некои лекови со кои мислиме дека ќе се ослободиме од кашлање, но често само малку ја олеснуваат непријатноста.

Наместо да ги употребувате сите овие лекови, би било подобро да подготвите некои од природните лекови со кои ќе можете да се ослободите од кашлање.

Облогите од мед се фантастични и помагаат во отстранувањето на кашлицата, особено кај децата!

Еве го рецептот за да ги подготвите!

Потребни состојки:

домашен мед

маслиново масло

брашно

Прво се меша малку брашно и маслиново масло и добро се меша, а потоа додадете мед. Мешајте добро за да добиете еднолична смеса и потоа ставете ја на салфета а врз неа ставаете газа.

Газата ставете ја на грбот или на градите, па прицврстете ја со леплива лента, така што нема да се движи, но може да работи цело време.

Ако го ставите ова на деца, тогаш направете го тоа три часа пред да отидат во кревет.

Не се случиле никакви несакани реакции досега, така да сите може да го користат.

Објавено понеделник, 20 ноември 2017 08:15:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести