Бременоста го менува мозокот на мајката

Освен физичките промени на телото кај идната мајка во време на бременоста се менува и нејзиниот мозок.

img

Бременоста ја  менува величината и структурата на подрачјето мозок вкулучувајќи и мисли ,чувства , уверувања и намерата кон другите луѓе. Многу од овие промени траат и две години  по породувањето. Многу истражувања го потврдиле ова. Некои други истражувања докажале дека некои од овие промени траат и до длабока старост , но овие истражувања се уште во рана фаза .  

Објавено недела, 08 јануари 2017 06:56:00
Напишано од виолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести