Болести кои ви се закануваат според месецот на раѓање

Истражувањето опфатило повеќе од 1600 поврзувања помеѓу месецот на раѓање и ризикот од болести, но податоците потврдиле 39 врски меѓу месецот и болестите.

img

Па така, ако сте родени во зима (периодот меѓу јануари и март) може да имате зголемен ризик за кардиоваскуларни болести и помал ризик за невролошки, респираторни и репродуктивни болести. Ако сте родени во есен (периодот меѓу октомври и декември) имате помал ризик од кардиоваскуларни болести, но поголем ризик од невролошки, респираторни и репродуктивни болести.

Јануари:
Висок крвен притисок
Срцеви заболувања

Февруари:
Малиген тумор на бели дробови или на бронхиите
Давење

Март:
Срцеви болести
Проблеми со циркулацијата

Април:
Болки во гради
Болести со срце

Мај:
Нема болести

Јуни:
Болки во гради

Астма
Јули:
Нема болести

Август:
Инфекции со очите

Септември:
Респираторни инфекции
Инфекции на уши
Треска
Астма
Психолошки нарушувања
Компликации при бременост и раѓање

Октомври:
Инфекции на белите дробови и респираторниот систем
Суво грло
Вирусни инфекции
Подложни на убоди од инсекти
Далековидност
Тешки периоди
Стомачни проблеми
Постнатална депресија

Ноември:
Вирусни инфекции
СИДА
Проблеми со цревата
Потешкотии при зачнување
Зависност од апчиња против болки
Вагинални проблеми
Дијареја
Ангина
Потешкотии

Декември:
Модринки

Објавено понеделник, 08 мај 2017 08:02:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести