Најшокантната вест за денес! Тоблероне повеќе не изгледа вака!

Производителот на швајцарското чоколадо Тоблероне, го зголемил растојанието измеѓу добро познатите триаголници на ова чоколадо, за да ја намали тежината и задржал пониски цени во некои дисконти во Велика Британија, што наишло до остри реакции од љубителите на ова чоколадо.

img

Мултинационалната компанија Монделез интернешнал, сопственикот на Тоблероне, соопштила дека целта на оваа мерка е да се исполнат барањата за цените на британските дисконтни малопродажни куќи како Паундленд и други, и дека нема никаква врска со гласањето Британија да ја напушти Европската Унија.

Еве како изгледа чоколадото сега...

Објавено вторник, 08 ноември 2016 06:19:00
Напишано од MajaЗдравје:Најчитани

Последни вести