Дали е подобро да имате секс на празен стомак или после добра вечера?

Кога е гладен, човекот е уморен, не е за ништо. Кога  е сит, му  паѓа притисокот и  крвта му  се спушта во стомакот и повторно  не е за ништо. а што е  подобро за задоволување на сексуалната глад пишува  во  овој текст.

img

Постои  неверојатна разлика во  човековото  однесување кога е гладен  и откако  ќе се најаде. Некои луѓе пред оброк мразат  се околу  себе, а потоа храната ги претвора во пријателски суштества. Но постојат работи во  животот кои  многу подобро  се прават  на празен стомак и меѓу нив се наоѓа и  сексот.

Кога сте гладни, се чувствувате уморно. Ви  се чини  дека не можете ниту нога да свиткате  а не па да изведете некоја комплицирана вежба каква што  бара сексот. Затоа изненадува и  препораката дека најдобро  е да се практикува секс на празен стомак, која посебно се однесува на мажите.

А причината за тоа е следната: за варење на храната  неопходни се две работи- енергија и  крв. Доколку  внесете обилен оброк, целата  енергија и  крв ќе се насочат  кон стомакот, поради  што  трпат  сите останати  делови од телото.

Секако, можете да водите љубов и  со полн стомак, но  сметајте  дека прокрвавеноста  на вашиот пенис ќе биде на помалку од 50 проценти.

Објавено сабота, 19 ноември 2016 06:42:00
Напишано од ЕленаЗдравје:Најчитани

Последни вести