ЗАСТРАШУВАЧКО СОЗНАНИЕ: Еве што му се случува на вашето тело кога консумирате свинско месо!

Некои религии во светот строго забрануваат консумирање на свинско месо. Според нивната религија, ова месо се смета за „нечисто“.

img

Сепак, изгледа дека оваа верска казна е вистинита, бидејќи постојат бројни медицински експерименти кои ја поддржуваат таа теорија.

Свињите се сештојади. Тоа значи дека можат да изедат скоро сѐ, вклучувајќи и расипани супстанци, измет, урина, па дури и штетни израстоци. Дигестивниот систем на свињите е вусшност неспособен за исфрлување на овие штетни отрови од телото.

Штетните отрови се таложат во нив, посебно во нивните масни клетки и органи.

Според медицински истражувања од група научници, скоро 69% (од околу 200 примероци) од тестирањата на сирово свинско месо, покажале дека во него имало штетни отрови и микроорганизами, попознати како Јерсиниева ентероклитика. Овие штетни микроорганизми можат да предизвикаат здравствени проблеми, како што се: покачена температура, гастроинтестинални проблеми, дијареа, повраќања и грчеви.

Според овие истражувања, меленото свинско е посклоно да се расипа, отколку свинско сечено на парчиња. Меленото свинско било позитивно на различни контаминации, вклучувајќи и „сомнително“ соедиение – рактопамин. Ова штетно соединение е забрането во Европа и Кина.

Се вчитува прикажувачот на видео...

Објавено понеделник, 28 ноември 2016 02:01:00
Напишано од ЕленаЗдравје:Најчитани

Последни вести