Што се случува ако НЕ јадете МЕСО година дена?!

Експертите велат дека доколку престанете да јадете месо, ќе имате низа здравствени бенефиции.

 

5. Промена на бактериите во цревата

Студијата која ја работела Универзитетот New York открива дека вегетаријанците имаат повеќе заситени видови цревни бактерии од оние кои јадат едно месо.

6. Подобро чувство после вежбање

Ако мускулите после вежбање ве болат, една од причините е можеби тоа што јадете месо, односно тешка протеинска диета.

7. Подобро ќе се чувствувате во секој поглед

Милијардерот Ричард Брансон кажал дека откако престанал да јаде месо, почнал да се чувствува поздраво и поактивно. Авторот на блогот No Meat Athlete Matt Fraizer рекол дека после одлуката да стане вегетаријанец, почнал побргу да трча, повеќе јадел, но бил во форма, и открил нова храна која ја сака. 

Објавено понеделник, 28 ноември 2016 10:00:00
Напишано од ЕленаНајади се:Најчитани

Последни вести