Со овие 4 работи ќе го забрзате вашиот метаболизам

Добро познато е дека брзиот метаболизам, побрзо ја вари храната, побрзо ги согорува мастите, а вистината е дека има одредени активности кои може да ви помогнат да го забрзате.

img

Кардио

Краток, интензиввен тренинг. Спринт сесии на трева или патека. Загрејте се, па истрчајте 5 пати по 15 метри спринт потпирајќи се на 75% од снагата. По сеој спринт, пешачете назад до стартот и веднаш започнете со нов. Одмарајте 3 минути, па повторете давајќи се 100%.

Ладен туш 

Искористете го топлото време за да се капете со млака вода, на моменти пуштете и поладна. Тоа ја подобрува циркулацијата, преку што се доаѓа до забрзување на метаболизмот.

Посни протеини

Една холандса студија покажала дека луѓето чиј оброк е составен од 30% посни протеини (житарки), успеваат да го активираат метаболизмот и во текот на спиењето.

Вежбајте со товар 

Истражувањата покажуваат дека вежбањето со товар може да го забрза основниот метаболизам за 15% во текот на 12 недели.

Објавено недела, 29 октомври 2017 03:28:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести