Како зелената салата подолго време да ви остане свежа

Сега е вистинско време да уживате во благодетите на зелената салата.

img

Меѓутоа, ако купите поголема количина и ја оставите во фрижидерот, големи се шансите да добиете млитави листови наместо крцкави залаци.

Затоа постои многу едноставен начин зелената салата да ја сочувате од брзото пропаѓање.

Кога ќе ја купите салатата, добро измијте ја, исушете колку можете подобро, а потоа замотајте ја во хартиена крпа и вратете ја во ќесата.

Хартијата ќе ја упие влагата и благодарение на тоа, вашата салата подолго време ќе остане свежа.

Објавено четврток, 15 јуни 2017 12:41:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести