Јогуртот како превенција за рак на дојка

Истражувањето покажало дека жените кои често конзумираат јогурт имаат за 39 проценти помали шанси да добијат рак на дојка.

img

Неколкумина научници неодамна направиле истражување како одредени млечни производи влијаат врз ризикот од рак на дојка.

Истражувањето покажало дека жените кои често конзумираат јогурт имаат за 39 проценти помали шанси да добијат рак на дојка.

Од друга страна, лицата кои консумираат голема количина на полномасно сирење имаат зголем ризик од рак на дојка за дури 53 проценти.

Објавено сабота, 17 јуни 2017 05:18:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести