Јадеме штетна храна! Научете како да препознаете ГМО домати со само 2 показатели!

Јадете многу зеленчук и овошје! Тоа е советот на секој доктор или нутриционист. И во право се. Зеленчукот и овошјето се богати со влакна, минерали и витамини и се добри за здравјето.

 

Можете во маркетите да ја погледнете налепницата на производот.

Код од 5 броја, кој започнува со бројот 9, значи органски зеленчук или овошје. Код од 4 цифри со почетен број 4, означува дека произвотот е одгледан со помош на хемикалии и пестициди.

Код од 5 цифри, кој започнува со бројот 8, припаѓа на ГМО производите.

Објавено понеделник, 28 ноември 2016 7:54:00
Напишано од MajaНајади се:Најчитани

Последни вести