Јадеме штетна храна! Научете како да препознаете ГМО домати со само 2 показатели!

Јадете многу зеленчук и овошје! Тоа е советот на секој доктор или нутриционист. И во право се. Зеленчукот и овошјето се богати со влакна, минерали и витамини и се добри за здравјето.

img

Но, не се сите еднакви. Веќе сме запознаени со генетски модифицираната храна и нејзината цел.

Колку е штетна ГМО?

Постојат студии кои тврдат дека ГМО е неверојатно штетна за желудникот и може да предизвика болести.

Постојат и онакви тврдења, дека не е многу штетна.

Сепак знаеме дека природно си е природно.

Па, како да распознаеме органска храна?

Објавено понеделник, 28 ноември 2016 7:54:00
Напишано од MajaЗдравје:Најчитани

Последни вести