Четири причини поради кои никогаш не би требало да јадете леб

Веќе ве предупредувале дека  не е добро  да јадете леб  во  големи количини, но  сега  испаѓа дека не би  требало  никогаш  да го јадете.

img

На могумина им е тешко  да се откажат  од лебот, но  тоа е една од  најопасните  намирници за вашиот организам. Научниците  повеќе пати   предупредуваат  дека е неопходно  да го исклучите од исхрана, доколку  сакате да го  сочувате здравјето.

Било  да се работи  за  сендвичи , печива или  кришки  бел леб со  грав, сарма или  печење, се повеќе  докази     укажуваат  на тоа  колку  лебот   е штетен за вашето  здравје.

Лебот скоро   воопшто  да нема здравствени  состојки

За разлика од другите намирници, белиот леб скоро воопшто  да нема нутритиенти. Не содржи влакна, бидејќи  во  него не се наоѓаат цели  семиња, а сите калории   доаѓаат  од останатите  јаглени  хидрати, со  кои  телото  нема  што  друго  да прави, туку  да ги претвори  во  масти.

Содржи премногу  соли

Повеќето   видови  лебови од бело  брашно, , поготово  оние кои  ги  купувате  во  големите продавници, содржат  големи количини соли.

Дебелее

Доколку  јадете многу  леб, поради  силната количина  со  прости  јагле хидрати, соли, рафинирани  шеќери и  конзервансикилограмите ќе почнат  да се таложат. Умереноста е многу  важна кај лебот, најважно  е потполно да го  избегнувате или  да бирате само  квалитетен леб.

Не претставува избалансиран појадок

Бидејќи на лебот му  недостасуваат  витамини и  минерали, со  сите силни  калори кои  ги  носи  со  себе нема воопшто  да ве засити, што  значи дека со  него морате да јадете и  други  намирници. Зошто воопшто  да го  јадете?

Објавено недела, 11 декември 2016 02:39:00
Напишано од ЕленаЗдравје:Најчитани

Последни вести