Држеше јајце на пламен од свеќа, па го стави во вода. Настана нешто светликаво и сребрено пред неговите очи!

Овој експеримет ќе сакате да го изведете веднаш кога ќе го погледнете видеото кое трае една минута. Се работи се за „сребрено јајце“.

img

На почетокот треба да се стави јајцето над пламенот од свеќата, се разбира со помош на штипки кој се безбедни за вашите раце. Потоа треба да почекате додека јајцето не биде целото црно, а потоа го ставате во вода.

Резултатот е сјајен и светликав!

Погледај те го видеото и откријте го научното објаснување, како и зошто ова се случило:

Се вчитува прикажувачот на видео...

Објавено петок, 17 февруари 2017 12:39:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести