Убиец на дебелина: Само со една лажица дневно ќе стопи 6 килограми за еден месец!

Забрзување на метаболизмот е дефинитивно најдобриот начин за слабеење. Различни видови храна можат да помогнат да се постигне тоа. Но, ако навистина сакате да го забрзате вашиот метаболизам, секогаш внимавајте на зачините кои ги користите.

img

Една студија била спроведена од страна на научници во областа на медицинските науки при Универзитетот на Иран. Тие ги поделиле учесниците во две групи, кои вклучувале 88 жени со прекумерна тежина.

Жените во двете групи биле подложени на режим со здрава исхрана за следните три месеци. Тие трошеле помалку од 500 калории на ден. Единствената разлика во нивната диета била употребата на зачини. Првата група консумирала ким по 3 грама на ден. Тие мешале ким со 140 грама кисело млеко и го консумирале секое утро на празен стомак. Втората група исто консумирала кисело млеко, но без ким.

Резултатите од првата група се одлични. Првата група од жени изгубиле 6 килограми повеќе од втората група во период од само 1 месец. Тие изгубиле 14,64% масти, а втората група само 4,91% масти.

Кимот има изненадувачки својства. Тој е богат со филостерол, кој е способен да спречи задржување на холестерол во телото. Ова е главната причина поради која може да се забрза метаболизмот и да помогне при слабеење.

Обидете сами и многу брзо ќе постигнете позитивни резултати.

Објавено петок, 18 ноември 2016 11:43:00
Напишано од ЕленаЗдравје:Најчитани

Последни вести