Комбинација на лимон и магдонос против бактерии, а посебно против...

Двете најпознати користи од лимонот се јакото антибактериско и антивирусно делување. Кога ќе се здружат магдоносот и лимонот, па на тоа ќе се додаде уште мед и маслиново масло добиваме фантастичен лек против сите бактерии...

img

Магдоносот има низа здрави состојки, кои се кријат во неговиот корен и листови. Помага во лечење на многу болести: од воспаление на простата, до отоци на нозете, реума, болки во коските, дебелина, ангина... Во стар Египет со магдонос ги лечеле бубрезите и патиштата за мокрење.

Лимонот е уште една од билките кои Египќаните ги користеле во медицината.

Двете најпознати користи од лимонот се јакото антибактериско и антивирусно делување. Кога ќе се здружат магдоносот и лимонот, па на тоа ќе се додаде уште мед и маслиново масло добиваме фантастичен лек против сите бактерии особено против Ешерихија коли. Искуствата со користење на овој природен лек се многу позитивни.

Пациенти кои со години се бореле со досадната Ешерихија коли, дури после употребата на овој природен лек, успеале да се „оттарасат“ од досадната бактерија. Понекогаш големите тајни се скриени во наједноставните состојки. Ова е една од таквите.

Потребни состојки:

250 гр корен од магдонос

250 гр лимон со кора

250 гр мед

200 мл маслиново масло

Подготовка и начин на употреба:

Објавено петок, 21 октомври 2016 10:44:00
Напишано од ЕленаЗдравје:Најчитани

Последни вести