Верувале или не, жените трошат 17 години од својот живот на диети

img

Во светот во кој живееме денес, се посветува навистина големо внимание на физичкиот изглед, посебно од страна на понежниот пол.

Жените и младите девојки, на диети трошат голем дел од своето време, како и од своите пари, се со цел да изгледаат витко и убаво. Според сите анализи, во просек на периодот кога жените или младите девојки држат диета, тие трошат дури 17 години од својот живот.

Применувајќи строг начин на исхрана, го прегладнуваат своето тело, притоа не мислејќи на големите последици од сето тоа. Докторите укажуваат на можните последици од редовната употреба на диетите како што се слабата крв, разни инфекции, како и најраспространетите болести како анорексија и болимија. Девојки сериозно сфататете ги препораките од докторите и редуцирајте ја употребата на диетата во својот живот доколку сакате да го зачувате своето здравје.

Објавено вторник, 04 јуни 2013 10:00:00
Напишано од американоПијалоци:Најчитани

Последни вести