Намалете ги килограмите после празниците со детокс-план!

Детокс план не заговара постење , содржи секаков вид на храна па здравите луѓе кои сакаат да го намалат вишокот килограми можат да го користат на долги стази- вели Др.Дарија Вранесиќ Бендер.

img

Земете во обзир дека  енергетските потреби на една жена се 2200 калории , ако имате исхрана со 1600 калории можете да намалите 0,6кг седмично.

-Целта на детоксикацијата е да го тргне теретот кои го имаат органите за детоксикација , а со тоа да ја подобри и нивната работа за да бидат пооуспешни и подобро да ги извршуваат задачите . Квалитетен план за детоксикација подразбира исфлање на тешко варлива храна – кофеин , млечни производи, бел шеќер , сокови со додавани жеќери и  алхохол.
 

Фокусот е на заленчукот и овошјето со додатоци од семиња ,сурови плодови и многу вода.

- Лук , целер , хрен , свекло , роквица природно ја поттикнуваат детоксикацијатаи го регенерираат организмот и се нарекуваат чистачи на крвта , па затоа овие продукти се пријтелкски настроени кон бубрезите и црниот дроб. Бидејќи  жените се настроени кон брзо губење на килограмите ,  кон детоксикацијата треба да се вклучат  сувите смокви , сливи и доволна количина на течности – вели нутриционистот.

Објавено петок, 06 јануари 2017 05:22:00
Напишано од виолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести