Како да се ослободите од масното ткиво на стомакот на здрав начин

Кога зборуваме за масно ткиво на стомакот има два вида еден е поткожно масно ткиво а другиот е оној кој всушност го гледате на стомакот рацете бедрата..

 

img

 Многу потешко е да се ослободите од висцерално масно ткиво (масното ткиво под  кожата) , а неговото големо присуство го оспорува работењето на црниот дроб и сите витални органи.  Тоа може да резултира со појава на дијабетес и ризик од болести на срцето.

 

Како да го дијагностицирате и решете проблемот ?

 

Измерете го вашиот стомак ако е поголем од 30цм за жени и 40цм за мажи имате вакво ткиво и покрај фактот што имате  можеби нормална телесна тежина.

 

Треба да си прилагодете план на исхрана спрема вашите потреби

 

Јадете повеќе обошје и зеленчук , во консултација со нутриционист изработете план за исхрана на кој ќе се придржувате  . Намалето го внесувањето на нивото на масти на дневно ниво за 20-30%.

 

Зголемете го  интезитетот на тренингот

 

Најдобро е да вежбате  4-5 дена неделно Вашиот трениг нека има трчање , одење , кружен тренинг , возење велосипед и слично.

 

Бидете одговорни и мотивирани

 

Убаво е да бидете  опкружени од истомисленици , здравиот начин на исхрана дава бавни резултати но затоа нема никакви последици врз Вашето здравје.

Објавено понеделник, 09 јануари 2017 03:30:00
Напишано од виолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести