ЈОГА ЗА ПЛОДНОСТ: Ова треба да го правите!

Одредени јога вежби поттикнуваат плодност.

img
ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ ДА ПРОЧИТАТЕ

Освен јога за трудници, која им помага на идните мајки да го подготват телото и умот за породување, постои и тренд јога за плодност. Се советува претходно да се консултирате со стручно лице.

„Често кај мене вежбаат жени, или парови, кои поминуваат низ вештачко оплодување. Во прашање е стресен период, и вежбите помагаат да се опуштат ментално и физички. Додека се обидуваат да забременат, важно е да се хранат здраво за телото да биде во баланс“, вели Чарли Спаркс, сопственичка на студијата „Ритам на јога за плодност“.

Објавено недела, 31 јули 2016 5:33:00
Напишано од MajaНајади се:Најчитани

Последни вести